18 November.




Mannen i mitten var vittne till arton personer som brutalt dödades i en buss med machetes, dom hög också av hans båda händer. Sbcc´s fashion show var anordnad i syfte till att samla in pengar så mannen kan fortsätta med sin insamlingsaktion för handikappade barn/vuxna i Rwanda efter det skedda folkmordet 6 April, 1994.

"Folkmordet inleddes omedelbart efter presidentens död. Enligt officiell statistik mördades 937 000 tutsier och moderata hutuer från den 6 april till början av juli. Många av offren dödades med machetes som hutumilisen hade importerat före folkmordet."

"FN:s specielle rapportör för Rwanda slog fast att under konflikten 1994 var våldtäkt regel och om sexuella övergrepp inte skedde var det ett undantag.En tredjedel av alla som vittnat i Internationella Rwandatribunalen har varit utsatta för sexuellt slaveri. Mellan 250 000 och 500 000 rwandiska kvinnor och flickor har våldtagits under konflikten 1994."







så när ni sitter där hemma med en kopp kaffe, te eller varm oboy, uppburrade i soffan framför tv:n med massa varma kläder på kroppen och ert största huvudbry är vad ni ska laga till middag, vilken julmarknad är värd att gå på, vinterstövlar, pengar, utlandsresor, träning, städning, jobb, vad ni ska göra i helgen - ha i minnet då att det är många barn som vuxna här i världen som drömmer om att ha ett sånt bra liv som du har.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0