"On a dark desert highway, cool wind in my hair.."

Regn och åska har dominerat Santa Barbara dom senaste dagarna, vilket gör mig på lite deppigt humör. Klagomålen borde vara få kan man tycka, men hade jag velat ha höstväder hade jag likväl kunnat stanna hemma eller flytta inom Sverige. Det enda positiva jag kan förmå mig att komma på är att pga Santa Barbaras brist på gatlyktor så var det i och för sig trevligt att kunna se igår kväll vart man satte ner fötterna, men utöver det så avböjer jag ett sådant här framtida väder vänligt men bestämt. Men när vi ändå pratar om väder så kan jag ju gladeligen meddela att jag kommit underfund med en Halloween dräkt! Jag ska fixa en utstyrsel som representerar de fyra elementen, det vill säga jord, eld, luft och vatten. Och med det avslöjat så kan jag ju också säga att jag på fredag planerar att pallra mig till en second hand affär. Har haft span på en butik i veckors tid nu, börjar fan i mig bli dags att anta utmaningen!

Angående mitt idiotiska traskande ute i åskvädret igår kväll/natt så var det pga att jag och Carro följde med några nyfunna amerikaner till Isla Vista och en "Open Mic Night". Jag hittade hippies. Jag hamnade på världens tystaste fest någonsin som fick luften att darra av minsta ljud och hippies att riktigt morra ogillande. Respekten var på hög nivå gentemot varandras musikaliska framträdanden, och minst sagt kan jag ju säga att det var extremt svårt att hålla käften när några flaskor och en "community cup" med röd vin cirkulerade mellan oss fem. Efter några ytterligare fnitter attacker och tråkiga skämt så bestämde vi oss för att dra hemåt igen. Väl hemma så fortsatte rödvins flaskan att cirkulera, det spelades gitarr och sjöngs reggae låtar, och i bakgrunden kunde man inte undgå att höra hur regnet öste ner utanför fönstret och x antal blixtrar lyste upp himlen och bidrog med lite mysigt, blått disco ljus. Och som pricken över i:et så började The Eagles- Hotel California spelas på radion när vi anlände till Isla Vista. Allsången kom i full gång och bara den vetskapen om att det finns något som kallas ödet fick mig att rysa litegrann. Just då hade jag hittat hem, för första gången på över två månader hittade jag hem tillsammans med en trivsam grupp människor där det är svårt att inte slappna av. Verkligen ett minne att bevara.



Omedvetet sömnlös i Santa Barbara.

Lite tidigare idag när jag satt och dividerade med mig själv om sömn så kom jag underfund med följande:
Igår, onsdag, så gick jag upp kl 06.00 för att sedan bege mig till skolan och beta av en engelska lektion och lite senare på kvällen mellan kl.19-20.20 en matte lektion. Tar ett spontant beslut att dra ut på puben tillsammans med Carolina och anländer runt 21.30-22.00. Därefter följs kvällen av en ohälsosam mängd cigg, prat och en lagom mängd intag av alkohol, vilket visade sig i morse att det inte alls var lagom. Har kanske börjat amerikaniserat mig och totalt missat innebörden av detta ord? Hur som helst. Så drar vi ut till puben, hamnar på efterfest, kommer hem som ett kryss och sätter mig och skypar kl fyra på torsdags morgonen med en saknad gammal vän! Inser efter ett tag att jag har ju faktiskt skolan imorgon: Yejj! Tar mig i säng och sista gången jag kollar klockan var hon strax efter fem. Sover fyra timmar och blir väckt av ett sms. Efter att ha läst smset halvt i sömnen och mitt medvetande hunnit ikapp mig insåg jag sakta men säkert att det här kommer inte bli en kul dag. Trött som ett as är bara förnamnet av vad jag har varit idag. Känt mig som om jag blivit klubbade av en, tre, fyrahundra pålar och på engelska lektion kan jag milt säga att det kändes som att jag skulle trilla av stolen trots att jag satt ner(?) Fanns inte så mycket mer att göra åt saken än att hålla i sig där. Tidigare ikväll runt 18-tiden idag, efter att jag bränt riset på spisen, bestämt mig för att jag orkar inte göra något nytt så det blev tre riskorn, kött, sås till middag, så insåg jag efter en stunds funderande vart min extrema trötthet bottnade ifrån. I torsdags morse när jag gick och la mig hade jag helt sonika varit vaken i tjugo tre timmar, för att sedan sova fyra. Hello beauty sleep, here I come! Känns väldigt tacksamt att det redan är fredag imorgon. God natt alla mina kära!


Ny favorit med Kjell! "Det är bra som det e, krulligt i nacken och lite konstigt där framme"




True to myself.


"Lyckan är inte en plats, utan ett sätt att resa"


The stories are all over you, my friend,
rip them up and make yourself a perfect end.



Classified as a oldie.

- How old are you?

- 23, and you?

- Wooooh, you look much younger!

- Yes, so I´ve been told..

What if...

Gräset vore grönare på andra sidan? När jag tänker generellt på livets helhet så blir alltid slutsatsen att det måste finnas med harmoni i den termen. Men hur vet man vad som ger summan, när man har stirrat sig blind på X:et en längre tid? Vad är X? Hur vet jag, efter att ha testat mig fram med så många diverse försök, att jag denna gången kan alternera ut det fullständigt..

Onsdag,lägesrapport 3: Riskakor i all ära!

Onsdagen går nu mot sitt slut här i Santa Barbara och jag knaprar nöjt på söndersmulade riskakor och njuter av att det är helt fantastiskt att ännu en skolvecka snart har gått! Fem dagar mindre innebär enbart inte att helgen lurar runt hörnet, vilket i sig betyder lite efterlängtad freedom, utan också att dagarna kortas avsevärt ner tills jag får besök av två fenomenala brudar hemifrån! Idag är det exakt två veckor kvar tills de landar med flyget på Santa Barbaras flygplats, och jag längtar innerligt! Kommer bli två kanon veckor innefattande bla Halloween firande. På tal om det, så har jag fortfarande inte en jävla aning om vad jag ska klä ut mig till.? Tips mottages med glädje. Var tidigare idag inne i en av, vad jag känner till, två Halloween butiker på state street. Utbudet är sinnessjukt, slår Kalmar med hästlängder. Seriösare pyntad affär får man fan leta efter.. Känner starkt att jag måste slänga upp lite bildbevis angående det. Utöver det, så är jag nollställd rörande det ämnet.. Sak samma.

Min onsdag har inte bara tillbringats en snabbis på state och inne på Ralphs för en kvick inhandling av lite livsmedel, bla knäckebröd från Wasa, hur gutt kommer inte det bli nästa gång jag blir hungrig! Väntar ivrigt på det tillfället. (Det är dom små sakerna som gör dagarna underbara och outhärdliga!) Hur som hur, lektioner har jag ju faktiskt haft också. Engelska på morgonen och matte nu i kväll mellan 19-20.20. Fick tillbaka min midterm som jag gjorde förra veckan, 36/50 el. 72%. Ett C minus/G-, så i nuläget ligger jag totalt sett på ett G+. Vilket från min sida inte är helt inkorrekt, jag är fan nöjd! Vankas seger drinkar på fredag! Kanske till och med slänger upp pekfingret om jag känner mig lite extra kaxig. Räknar med att Anna och Carro är med mig på den..

Får nu vara nog med skriveri ikväll. Efter att ha ägnat alldeles för mycket fritid åt att skriva essays, så är jag nu fullkomligt skadad av alla skrivregler, synonymer osv. Har till och med börjat kika upp synonymer för svenska ord. Seriöst. (?) Tänker nu avsluta kvällen med att plugga igen lite nöjsam matematik, och muntra upp mitt humör med att jag faktiskt har sovmorgon imorgon. Och till er, mina vänner: Jag nämner det dåligt, men saknaden är stor efter er. Att vi snart ses piggar upp mina dagar när jag blir som mest verklighetsblind.
- Renmen ou!

Tisdag: Lägesrapport 2.

Med matteboken, anteckningsblock, mobil, pennor och dator tillbehör utspridda lite varstans i sängen så låter jag nu  pennan hamna i viloläge en stund, och ängar mig istället åt att uppdatera er om min tisdag. Vädret har varit kyligt, gick i haremsbyxor och en stor kofta till skolan idag. Kalla vindar och det andades verkligen höst, till och med några få löv från träden har fallit ner till marken och ändrat färg. Känns lite märkligt då man faktiskt inte räknade med det när man satt hemma i Sverige och fantiserade om förevigade sommar dagar och en skaplig mängd soltimmar. Men med sol i sinne så provade jag en bikini igår, har hört att det ska bli fint väder inom några dagar igen. (!) Köpte dock inte bikinin..Fasen. Förra torsdagen så hade jag en midterm i min ena engelska klass. Den ni, fick tillbaka resultatet idag. Lyckades pricka in 53/63, alltså 84% som lärarna envist räknar i. Mycket intressant! Återstår det att se imorgon om jag klarade av min midterm i matten, vilket jag är lite tveksam över, but heey.. svettigt kämpat, och hälften vunnet om så vore fallet! Hur som hur, så är det utgång på schemat imorgon kväll. Börjar sent på torsdagar, så är lika bra att passa på de veckorna när man inte står med läxor upp till knäna. Eller ja, det gör jag ju, men inte med läxor upp över öronen kanske vore rimligare uttryckt. En annan rolig nyhet är att en av mina sambos fixade hem ett köksbord idag, så nu börjar lägenheten genast kännas en aning mer hemtrevlig, åtminstone köket! Kanon bra jobbat! Började känna av en viss saknad efter bord och stolar när man har tillbringat x antal middagar på golvet i två månader. (Fort tiden går!?) Slänger upp en bild eller två imorgon. Innan jag blir alldeles för "fluffy" som min engelska lärare uttrycker sig lite för flitigt ibland på mina uppsatser, så får det här räcka för idag. Mer har faktiskt inte hänt.. Hittat ett nytt reggae band som jag roande nöter flitigt av låt efter låt nu. För övrigt så spelar bandet ikväll på Sandbar nere på state street! Förbannat vare mitt skolschema att jag börjar 08.00 imorgon. Men en vacker dag!
God natt, peoples! Saknar er familjen, djuren och min karl!



Måndag: Lägesrapport 1.

Förbannat trött. Stressad som ett as.. ligger nu i sängen, med hörlurarna hårt i proppade i öronen och försöker få mig själv att slappna av. Lättare sagt än gjort när man vanligtvis är van vid att ha hundra bollar i luften. Men det är ju som alla vet stor skillnad på hundra och tusen, och i skrivandets stund lutar det mer åt tusen. Lite för avancerad multitasking. Kommer dock utan tvekan återigen bli en tuff vecka, men förhoppningsvis bara fram till onsdag. Då ska bla bara tre uppsatser i den ena engelskan lämnas in, och jag hoppas "faski mig" att jag slipper se den ena av dom igen. Petiga skit lärare. Mitt huvud går verkligen på högvarv och jag skulle inte bli den minsta förvånad om jag imorgon vaknar upp och kan varken prata svenska eller engelska. Finns ju faktiskt en sån sjukdom, minns dock inte namnet.. På tal om att vakna upp, så har det tydligen regnat inatt. Duggade lite i morse när jag gick hem från lektionen strax innan 9.30, men verkar som om det åtminstone börjar ljusna upp ute nu. Jag har direkt inget emot det, känns skönt att få lite höst känslor. Minskar hemlängtan, japp, idag är den grym det fanskapet, och tro det eller ej, så har jag saknat att årstiden inte har slagit om. Inbiten svensk, mån tro? Hoppas inte det.


"Under tiden, så går tiden.."

Två ord. Äntligen helg. Vilken vecka!
Värmen har varit underbar, en aning olidlig när det ryktades om att det var runt 35-40 grader, men annars har det varit som en stor kram, varje dag! LA tog tydligen nytt rekord.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/rekordvarmt-i-los-angeles-1.1178183
Good to know..

Kan glatt berätta att jag fick en överraskning i måndags när jag kom hem efter att pluggat matte i math lab, och var otroligt frustrerad och på dåligt humör. Min man hade skickat rosor till mig! Vackra, vackra du! Jag undrar hur många gånger du ska få mitt hjärta att smälta. Älskar dig oändligt mycket!
Veckan har för övrigt varit lugn. Gick ut en sväng igår, käkade taco och drack cosmos. Upp idag för att avsluta veckan med lektioner i engelska och äntligen få avsluta den fruktansvärt, dryga, meningslösa PD klassen för internationella studenter. Dessvärre börjar jag en ny igen nästa vecka. "Jag kanske är lite galen.. nej, det är jag inte..". Har denna vecka betat av två midterms i matte och engelska, lämnat in essays hit och dit, samt övriga läxor. Känns riktigt skönt med en paus nu faktiskt. Hoppas på att vakna upp som en ny människa imorgon med tonvis med energi, vilket grannhusen här runt omkring förmodligen inte lär göra. Vilket party det är utanför dörren alltså.. said the old lady. Kvällen har ju faktiskt spenderats i ett lugnare tempo med att glo på tv, målat naglarna och gott sällskap. Var behövligt! Är trött som ett as. Imorgon blir det att fördriva tiden på nivåer som innefattar lite mer action..
Längta är ibland halva nöjet.
God natt, peoples!
ps. bloggen vill inte samarbeta, och jag är för trött för att bry mig..

Slående vackert, kl 07.00
Underbara sol, kl 9.30
Kunde inte låta bli, men det här är förmodligen den största kotten jag sett.

RSS 2.0