jag trodde aldrig jag skulle bli svag.

"Jag har aldrig stått vid fronten
eller försvarat det jag har.
Men i skärvorna och flagorna
ligger ändå allting kvar,
ligger allting ändå kvar

jag är ingen soldat,
har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då,
jag är ingen soldat,
jag tänker inte så.


I rispan från min vrede,
ska jag sätta jord och så,
i skuggan av din stolthet
ska jag resa mig och gå."

Monday.

Efter en dag i solen så kan jag konstatera att jag fått ytterst lite plugg överstökat och en härligt, kanon röd och sne solbränna. Så imorgon bojkottas balkongen och destinationen får istället bli plugg på stranden med extremt mycket solkräm. Utöver det så har jag även bla hunnit med en 1,5 timmes promenad, bank besök, handtvättat, pluggat ytterst lite till, haft ett efterlängtat samtal med en vän på skype och spikat en trip till LA i några dagar. Ska bli ovärderligt skönt att få byta bort Santa Barbara och pubarna på state street för LA och Hollywood. OCH det faktum att få komma bort och göra någonting som inte är svin dyrt över Springbreak. Väderleken utlovar sjukt fint väder hela veckan, så tänkte försöka övertala mina fellow travelers att åka till Venice Beach och slå ihjäl lite tid där. Ah, mitt älskade Venice.. soon I´ll be home again. Imorgon kväll blir det födelsedags middag på en restaurang, dumt nog lovade jag att testa en sake bomb med födelsedagsbarnet innan jag drog mig till minnes vad det är för något.. fasen. However, i skrivandes stund är klockan strax två på natten och nedvarvning med lite Bright Eyes fixar fram tröttheten någorlunda.


"And pass through my life like a dream through my head.
It will... it will be easy. I'll make it easy.
But all I have for the moment is a song to pass the time.
A melody to keep me from worrying.
Oh, some simple progression to keep my fingers busy.
And words that are sure to come back to me 
And they'll be laughing, and they'll be laughing."

Springbreak.

Att saknaden efter en helg som inte innehållit stress, plugg, för lite sömn och för mycket fest har varit så omedvetet extrem hade jag verkligen ingen aning om. Första helgen på Springbreak börjar lida mot sitt slut och jag är fortfarande förvånad över att jag inte är och ränner i tex Arizona som alla andra college studenter. När jag lägger ner alldeles för mycket tankeverksamhet på saken så är det ju självklart att en viss ångest infinner sig, men å andra sidan så är ju inte rave/techno min grej (vuxenpoäng). Istället har jag haft en sjukt lugn helg, med lagom festande, sömn, nya bekantskaper, zero plugg, och min första hike i bergen någonsin - fantastiskt vackert och ofattbart skönt att få traska runt några timmar i en skog igen! Trodde inte att man kunde sakna skogen när man är omgiven av stränder dagarna i ända, men bor förmodligen lite mer av en skogsmulle i mig än noterat. Mindre planer börjar ta form för restrerande lediga dagar, förutom att jag faktiskt ska ta och plugga imorgon på dagen, så har jag bla blivit inbjuden till ett hus i lyxiga Montecito imorgon och - bada jacuzzi. Ja, det är verkligen bestämt de små sakerna här i livet som sätter guldkanten på tillvaron. Bestämde mig också idag för att börja volontära lite på stranden varje söndag, plocka upp skräp etc. Känns i nuet som om det skulle kunna vara en bra insats här i livet.


Time: 9.13, Wednesday morning

Klockan åtta på morgonen så roar sig nog de flesta med att bege sig till jobbet, drick kaffe, eller läsa tidningen. Vi amerikaniserade människor går ut och snor en bokhylla vid soporna.

Happy St. Patricks day!


Tsunami warning..

klockan är 6.43 på morgonen. jag kom hem vid 04.00 från pubarna och en mindre efterfest.. har inte ens sovit och ögonen står egentligen i kors, tvärs, whatever i nuläget, och nu så slår verkligheten till med en tsunami varning som slagit illa till mot japan, och nyheterna varnar nu om kusten kring oss. helt ofattbart sinnessjukt.. jag har varit vaken i ett dygn om en timme.. shit.

http://abcnews.go.com/GMA/video/us-west-coast-braces-for-tsunami-13112293
http://abcnews.go.com/GMA/video/japan-tsunami-washes-away-cars-in-miyagi-prefecture-13112340

jag måste sova.
önskar jag hade en flytväst eller en luftmadrass utifall att.. vänta.
jag har ju en luftmadrass.. gutt.

5400 sekunder.

Att promenader kan vara en sådan befrielse för själen vissa gånger är verkligen paradisiskt. Vet i nuläget inget bättre sätt än att gå ensam längs strandkanten och bara ta sig tid att insupa varenda liten del av naturen. Lyssna på vågorna, vinden, fåglarna.. och efter ett tag varje gång så går jag till mitt favorit ställe och försöker se på det med helt nya ögon, förnya en gammal bild som jag annars har blivit så van vid. Att vara kapabel att verkligen se allt som finns runt omkring, varje form, linje, yta, färger.. det har blivit min nya terapi och verklighetsflykt.


(500) days of summer.

Rekommenderar samtliga att se den filmen.


The passenger.

Jag fullkomligt längtar efter min framtida volkswagen van. Har otroliga planer som förhoppningsvis inom ett år eller två, tre blir verklighet. Som jag må har skrivit tidigare, lycka är få förunnat och i nuläget.. happy times, happy times..! Har siktet inställt på en ny destination så lämnar förhoppningsvis Santa Barbara till hösten och fortsätter min utbildning ett år till på annat håll. Både destinationen och skolan ligger obeskrivligt bra på tungan. Värmen börjar också komma tillbaka till den lilla staden jag befinner mig i nuläget. Hörde vår fåglar och kände svensk sommar doft igår på en kvälls promenad ner till affären. Pratandes med en vän, fantiserandes om nya möjligheter. Trots att jag numera finner mig själv begravd i en hög läxor, böcker varje helg så kan jag inte annat än att - le.

Iggy Pop - The Passenger.

Tvillingens 2011.

Kärlek och vänskap: Har du tankar på förändringar i din kärlek så är det rätt att ta steget under det kommande året. Vill du finna ny kärlek i ditt liv är detta rätt tidpunkt att sätta in stöten. Stjärnorna tror också på att du kommer att resa en hel del och att det kan vara just under en resa som du möter din nya kärlek. Du känner att du är omtyckt och den omtanken gör att du själv sprider mycket av kärleksglädje runt om dig. Kärleken du får hjälper dig att bygga dig starkare och du får allt större självförtroende. Så vill du nytt i kärlek så finns den där rakt framför dig klar att plockas och njutas för att bygga sin framtid tillsammans med dig.
Arbete och ekonomi: Något som har med skola eller undervisning i annan form att göra kan visa sig vara en öppning till framgång. Inom byggnation eller skapande av hemmiljö som heminredning ha du chans och det kan då vara i egen regi. Du har god lycka inom det mesta och genom att lita till dig själv får du det än bättre med ett stabilt kapital. Stjärnorna tror att året innebär förändring men att du ändå känner dig bekväm. Din ekonomi blir stabil och trygg.
Speltips: Vill du testa din vinstchans så är det hästar och hundar som kan ge dig chans till en tjockare börs.
Lyckotal: 2


Såhär funkar tydligen en Tvilling, och det stämmer..

Att få göra upptäcktsfärder i så väl teori som praktik tilltalar dig mycket. Att resa och få upptäcka nya platser är ett måste för dig. Du skaffar dig säkert en lite lyxig och ombonat trygg bostad för dig själv och din familj. Du saknar inte mycket i ditt hem, här finns det mesta av marknadens elegans och du ser även till att du har dyrbarheter runt om dig, även om dessa kanske inte alltid är till nytta för dig. Du är idérik, klar i tanken och verkligt duktig i att lösa även de mest invecklade problem. Du bör helst umgås med personer som kan mer än du, då suger du i dig kunskaper i massor. Eget ansvar är en självklarhet för dig, då du hör till dem som är energisk, duktig och klarar även de svåraste uppgifter själv. Du skapar ibland avundsjuka och du kan få höra irriterande ord om dig själv och det just genom ditt genialiskt enkla sätt att lösa problem och svårigheter som andra inte lyckas med.






RSS 2.0