inspirationskälla.




 

Återigen. Kungen i mina ögon.

Philippe Starck












nice day to be sick on.

Solen skiner och det är strand väder. Min hals gör ont, huvudet små värker, och har en liten ögoninflammation. Skit..

http://www.google.se/#hl=sv&cp=15&gs_id=1f&xhr=t&q=santa+barbara+väder&pf=p&sclient=psy-ab&safe=off&source=hp&pbx=1&oq=santa+barbara+v&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=7140464d481dcea&biw=1129&bih=649

27 November.

The World's Tallest Treehouse


The largest tree house in the world, the Minister’s House measures over 97 feet tall and uses 6 Oak trees as pillars to support the structure. Construction began in 1993 when Horace Burgess believed that God
spoke to him to build the treehouse. Now in 2011, the treehouse is 10 stories tall and
officially measures as the tallest treehouse in the world.

The Tunnel of Trees


Found outside of Rivne, Ukraine.

The First Underwater Hotel Suite



At the Conrad Maldives Rangali Island owned by Hilton Hotels, guests can spend the night 5 meters under the Indian Ocean in a private suite. The suite is encased in plexiglass and
is accessible by descending a spiral staircase.


25 November - Black Friday.

Idag har det varit alla tiders rea på stan, alltså sk Black Friday. Några affärer öppnade redan vid 4-6 på morgonen, hade inga som helst planer på att gå dit så tidigt bara för att kunna få stuff för halva rea priset. Glöm det. Hur som hur! Drog senare på bio och såg nya Twilight filmen på Arlington Theatre. Tycke? Eeh. Mja, nja. Helt okej, inge större fan. Är en underbar bio salong dock! Riktigt gammal salong med stjärntak, röda stolar, och inredningen är som i en gammal film med små balkonger på sidorna och det är lite ute/inne känsla interiör. Avslutar nu kvällen med en kopp te, en till film - "Take Me Home Tonight", och min underbara hosta/huvudvärk/trötthet som sällskap. Är en fredag det..



Vi samlades några stycken igårkväll och käkade lite Thanksgiving middag. Var oerhört trevligt, mysigt, och en lagom liten grupp glada människor. Serverades kalkon, potatisgratäng, svampsås, potatismos, sallad, marängsviss, och äppel paj. Allt gjort från scratch - grymt jobbat av kokarna! Blev också lite charader, lite vin, öl, några drack champange och himlen var stjärnklar som den vanligtvis bara är på Nyårsafton.



Happy Thanksgiving!


22 November.

Kanon. Hostat i minst två veckor och givetvis idag, precis när jag absolut inte har tid, får jag feberfrossa, yr, lite mer illamående än vanligt och trodde jag skulle hosta sönder lungona under 3D Design lektionen. Guld värt så strejka lärarens projektor så han skicka iväg oss till labbet - så stod där inne och hosta istället. Blev iallafall klar med min gips arkitekt byggnad-grej, vars inlämningsdatum var idag. Nya uppgiften är att konstruera en hatt av papperspåsar.. värsta är att det blir kritik på hattarna i kafeterian när vi är klara och om jag fatta det rätt så ska vi alla "glatt" (ja, säkert!) iklädda våra utomordentligt väldesignade pappershattar styra kosan mot matsalen och sätta oss ner vid något bord och prata om varför vi valde att göra just den hatten etc,etc. Seriöst!? Japp, förutom prov är det tydligen våran final i den klassen. Suttit och glott över alla mina kurspoäng/kurser osv och det suger ju något så extremt att det är två klasser som inte erbjuds över vårterminen, annars hade jag kunnat vara klar till sommaren. Skit! Så blir klar till December 2012. Nya schemat ser dock ut som följande:
  • Architectural Drafting 1 Måndagar 17.30-21.35
  • Principles of Residentil Construction Tisdagar 17.30-20.35
  • Computer-Asst Draft/Design 1 Tisdagar & Torsdagar 9.00-12.35
  • Space Planning & Lighting Torsdagar 18-21.05
Som konstaterat blir det många sena kvällar under våren. Mycket ritande och en datorklass.. skönt nog inte Photoshop eller Indesign, åtminstone förhoppningsvis. Photoshop och Indesign får mig att tappa humöret på två röda och sen sitter man där redo att slänga datorn i väggen, eller ge läraren fingret bara för att man anser att personen är en okunnig skit som inte kan förklara bättre. Haha, jaha. I ett nötskal..
Annars då. Vädret suger, är svinkallt i princip varje dag. Använt min varmare "vinter" jacka och skinnhandskar om kvällarna. Funderar på att köpa en halsduk imorgon, sjalarna håller inte värmen längre. Borde ge en bra väder bild, eller? Men jag längtar till vintern. Kan ju hoppas mina systrar inte har snott alla mina vinter jackor och stövlar. Pik där ja, hörre ni! Hur som hur, tur för er att jag saknar er alldeles för mycket.

Tisdag

mest soligt 

Natt: 4°C Dag: 15°C

Lördag

passerande moln 

Natt: 5°C Dag: 21°C

Onsdag

mycket moln 

Natt: 6°C Dag: 18°C

Söndag

mer sol än moln 

Natt: 6°C Dag: 21°C

Torsdag

spridda moln spridda skurar

Natt: 8°C Dag: 18°C

Måndag

spridda moln 

Natt: 5°C Dag: 21°C

Fredag

mer sol än moln 

Natt: 6°C Dag: 19°C


Tänkt mycket på framtiden nu de senaste. Verkligen veligt.. hört mycket bra om Pratt Institute i New York, men det lär väl vara piss dyrt. Träffade en köksdesigner, Patricia Just, i måndagskväll som hade studerat där..å, andra sidan så sa spådamen att jag skulle stå ut cirka två år till i skolan sen skulle det bara gå uppför. Kör på det naiva för nu tror jag. Inte så pepp på att plugga mer så planen är ju egentligen att kunna norpa åt sig ett inredningsdesign assistent jobb och jobba sig uppåt. Danmark är lite på kartan, åtminstone Europa. Saknar årstiderna. Efter att ha levt i solen ett bra tag nu och det har regnat 2-3 ggr på 4,5 månad och man blir överlycklig - då vet man att det är dags att förflytta sig hemåt en sväng. Nej, slutsvamlat, dags att pallra sig iväg till köket och äta något så vitaminbristen ställs till rätta antar jag.

Mark Knopfler - In The Sky http://www.youtube.com/watch?v=7zmeALNdDz4

18 November.




Mannen i mitten var vittne till arton personer som brutalt dödades i en buss med machetes, dom hög också av hans båda händer. Sbcc´s fashion show var anordnad i syfte till att samla in pengar så mannen kan fortsätta med sin insamlingsaktion för handikappade barn/vuxna i Rwanda efter det skedda folkmordet 6 April, 1994.

"Folkmordet inleddes omedelbart efter presidentens död. Enligt officiell statistik mördades 937 000 tutsier och moderata hutuer från den 6 april till början av juli. Många av offren dödades med machetes som hutumilisen hade importerat före folkmordet."

"FN:s specielle rapportör för Rwanda slog fast att under konflikten 1994 var våldtäkt regel och om sexuella övergrepp inte skedde var det ett undantag.En tredjedel av alla som vittnat i Internationella Rwandatribunalen har varit utsatta för sexuellt slaveri. Mellan 250 000 och 500 000 rwandiska kvinnor och flickor har våldtagits under konflikten 1994."







så när ni sitter där hemma med en kopp kaffe, te eller varm oboy, uppburrade i soffan framför tv:n med massa varma kläder på kroppen och ert största huvudbry är vad ni ska laga till middag, vilken julmarknad är värd att gå på, vinterstövlar, pengar, utlandsresor, träning, städning, jobb, vad ni ska göra i helgen - ha i minnet då att det är många barn som vuxna här i världen som drömmer om att ha ett sånt bra liv som du har.

16 november.

Varit en sjukt lång dag. Hade historia kl 11.10-12.30, var i 3D Design labbet mellan 12.40-16.10 och stöpte gips i min arkitekt form och glodde mig blind på skiten när den hade torkat och det var dags att forma den med alla möjliga sorters verktyg. Efter det gick jag på en lecture med Keith Puccinelli mellan 16.30-17.30. Lecturen var verkligen oerhört intressant och gubben är en riktigt rolig figur med en humoristisk syn på livet. Livade verkligen upp sista timmen i skolan, fick dock sitta på golvet i en trappuppgång för att salen var så fullpackad. Imorgon ska det bli skönt med lite helg, dock den också fullpackad med en massa plugg. Så blir ingen road trip denna gången heller.. trött man blir. Efter denna veckan är det bara tre veckor kvar till avfärd - fyfan vad jag otåligt längtar efter en ridtur på hästen i snön, mys med katterna, syrrans ungar, lussebullar, mjölk, mammas köttbullar och köttfärssås, och nybakade bullar med svenskt smör och stureost på!!

Keith Puccinelli (born 1950 in San JoséCalifornia) is an American artist based in Ventura, California. He creates drawings, sculptures, and interactive installations. He opened Puccinelli Design in 1983, and enjoyed a 20 year period of national and international recognition for his work in design, illustration, and advertising. Over the past 30 years, Puccinelli has exhibited works on paper and multi-media installations in the Southern California area, and his work is included in many private collections. His most recent exhibition, The Wondercommon, appears at Ben Maltz Gallery, OTIS College of Art and Design, Los Angeles, CA, April 19-July 3, 2008.



drawing.


print on fabric.


installation.



Memo.

http://www.buildinggreen.com

http://www.homedesignersoftware.com

Inspiration till framtida lägenheten. Can´t wait! AHH!


One month left until it's time to take a flight from Los Angeles back home to winterland.


Memo.

http://inhabitat.com/architecture/ http://www.legotina.com/en/projects http://www.archithings.net/archives

SFA Design

Fairmont Heritage Place, Acapulco Diamante


Totalt glömt bort att uppdatera er om att på måndagens kvällslektion så hade vi en guest speaker från SFA Design. Fantastiskt kul att få träffa,höra,se en livs levande inredningsdesigner som delade med sig av erfarenheter och arbetslivet. Är så sjukt inspirerade och mera motiverad nu till att börja sätta ihop nytt schema för vårens termin, börja fundera och sätta ihop min portfolio för framtiden, och ta det här satans certifikatet December 2012. Å andra sidan, så nämnde vår gäst att han, Steven Didrick, gick i skolan i åtta år.. dock jobbar han som en senior designer i dagsläget. Men ser egentligen inte det som något hinder - desto mer kunskap, desto vassare!

"Interior Designer Steven Didrick is a designer at Sue Firestone Associates Design, a leading international design firm whose clients include premier five and six star hotel brands, high-end boutique hotel proprietors and luxury estate homeowners. Steven Didrick has over 20 years of restaurant industry experience and a decade of design practice. While earning his Interior Design and Interior Architecture certification at UC Berkeley, he dove straight into his design career at a San Francisco based restaurant and hospitality design firm where he served as lead designer of restaurants for celebrity chefs such as Wolfgang Puck’s Spago Las Vegas and others. He has earned numerous awards for his designs including a 2007 Thea, an International Interior Design Association award and a 2004 James Beard award."




Four Seasons Hotel Los Angeles at Beverly Hills

Venezia Tower at Venetian Hotel Resort & Casino

one of those days.

Fullkomligt tömd på energi för tillfället. Faktiskt så extremt att det inte var av något intresse alls att ta en promenad på 15 minuter hem från skolan, utan istället krångla till det och ta första bästa buss ner till stan och slå sig ner på ett cafe för att samla energi för att sen ta en buss hem från stan istället. Ingen kommentar. Sitter två luffare utanför fönstret, en med en skit söt liten hund med lockig brun päls.. tanken slog mig att gå fram till luffaren, en rullstolsbunden kvinna i max 40-50års åldern, och fråga om jag skulle kunna få köpa hunden.. en luffare med fransk manikyr, otippat. Santa Barbaras befolkning slutar aldrig att förvåna en, den saken är säker. Den andra luffaren har pillat med sitt hår oavbrutet i säkert 20 minuter.. ironiskt nog har hon slagit sig ner utanfor en hatt butik..

Efter denna veckan så är det exakt bara fyra veckor kvar i skolan. Känns rätt overkligt att tiden passerat förbi så snabbt sen i somras. Börjar bli svin kallt här om kvällarna/nätterna. Så extremt att det behövs långbrallor, strumpor, två tröjor och en luvtröja för att hålla sig varm när man sover. Inte så svårt att dra slutsatsen att denna stads snickare har inte en jäkla susning om vad isolering är. Snåljåpar. Så förkyld håller man givetvis på att bli. Inhandlade lite immunförsvars boost tabletter förut, en fördel med att krångla till eftermiddagens projekt "ta sig hem". Kan ju alltid hoppas slemhostan försvinner.. Helgens planerade San Diego tripp blev tyvärr uppskjuten pga.. tänker skylla på husets isolering. Med eller utan förkylning så får det allt ta och bli en road trip nästa helg. Börjar få lätt spader på att inte ha gjort någonting alls spännande whatsoever denna terminen, och det är alldeles perfekt att ge sig iväg nu när skolan äntligen lugnat ner sig lite och dollarn ligger, idag, på 6,6. INGENTING! Frustrerande. Har en hel lista som ska avverkas innan December 2012. Kanske kan ta en dagstrip till LA i helgen.. Har fortfarande inte sett Santa Monica. Återstår att se..
Dags att promenera hem.. eller till bussen.

7 november.


31 November..

Happy Halloween! Vaknade upp idag, tröttheten var ett faktum och glädjen över att helgen äntligen var slut, att alla couch surfers var försvunna, inget folk som är uppe sena nätter och festar ända in till 10 på morgonen och huset kunde äntligen gå från trash till någorlunda rent igen var oändlig, jävla underbart!! Har dock haft en rolig helg med en massa nya underbara minnen, inget att ångra där inte, men nu finns det definitivt ingen energi kvar i nuläget alls. Efter en rätt produktiv dag med att äntligen skickat iväg födelsedagspresenter till Sverige, gymmat, fixat hyran, städat, tvättat, lämnat in en essay, och nu är det bara plugg kvar till en midterm imorgon till kl 12.45 sen, seeeeeeeeen - kommer jag sova som en gris. Imorgon är det bara en månad och åtta dagar kvar tills skolan slutar och en månad och elva dagar kvar tills man står på LAX och tar flyget hem till super kalla Sverige! Längtan är olidlig efter att inte varit hemma på nu 10,5 månad.. har redan en varmare jacka, stövlarna, stickade strumpor och läderhandskarna inhandlade och redo att användas! Börjar bli ruggigt kallt här nu om kvällarna, i skrivandes stund är klockan 19.30 och måste ha jeans, strumpor, kofta, och en sjal på mig för att inte frysa till is - fryser dock fortarande. Är verkligen inte väderbiten längre.. 19 grader och ingen sol är det ute. Och man fryser alltså? Ironiskt, haha.. För att tilläga lite om helgens bravader som varade i tre dagar, 27-29 Oktober, så var det stundvis hektiskt, bakfullt men resten av timmarna på samtliga dagar var händelserika! Vänner, gamla som nya, var samlade, alla utklädda och super glada! Tillbringade första kvällen på Sandbar och Savoy nere på state street, andra och sista kvällen hamnade man i Isla Vista. Isla Vista börjar dock bli lite uttjatat nu, även ifall det var det två första gångerna på detta året jag var där, men nästa år lutar det nog mer åt att resa iväg någonstans och se något nytt. Återstår att se! Nähe, får bli dags för plugg nu innan klockan blir alldeles för mycket. Ska försöka hålla mig inne på skype oftare denna veckan ifall någon är pratsugen! Massa kramar!





RSS 2.0