typiskt..

Ni som känner mig är väl medvetna om att jag inte är särskilt förtjust över att kliva upp tidigt på morgonen. Aldrig varit, kommer förmodligen aldrig att bli. Men idag var jag, kanske inte uppe med tuppen, men nog fan var det hönan iallafall. Gjorde mig iordning, åt en tråkig frukost, svarade på ett eller två mail på facebook. Efter en stund kände jag att det  var dags att skutta iväg till min första lektion i basic drafting. Jag var mer uppspelt än vad jag gjorde väsen av, jippikajje jippiekajjo! Efter att ha snurrat en runda på campus området, och letat efter klassrummet så hittade jag det till slut. Väntar, väntar.. klockan går.. "Vad fan..?", väntar igen. Här lägger lärarna en stor vikt vid att man är i tid. Kommer man försent x antal gånger så blir man kickad från klassen, punkt slut. Och eftersom jag satt utanför ett tomt, mörkt klassrum och undrade vart sjutton alla mina nya klasskompisar höll hus, så slängde jag iväg ett sms till en av mina sambos. Visade sig givetvis att jag hade blandat ihop dagarna och klassen inte är förrens imorgon kl 10am-2.05pm. Skit. Men tursamt nog behövs ett tidsfördriv i enbart tre timmar, för sen ska jag iväg och fika med en tjej från engelska 70 klassen. Efter det blir det eng 70 mellan 3.30-5.50pm..

proppar huvudet fullt med ljuva toner av reggae.

Sitter här för mig själv och firar att jag är fri från läxor denna kväll. Fantastiskt! Mina ögon föll tidigare på en något så underbar reklamannons på facebooken. Hör och häpna, gott folk! RICHIE SPICE kommer till Soho, 10 sept, i Santa Barbara! JAHA JA! Reggae kan man aldrig få för mycket av, tackar och bockar för den ljuspunkten i mitt annars så flitiga, framtida plugghäst liv. Ja ni, peoples. Kan ni tänka er att jag pluggade i 5/7 dagar i förra veckan!? Inte jag heller, men det gjorde jag. Och jag är fortfarande hyfsat förvånad. Helgen kom som man så många gånger i sitt flickliv har fantiserat om att en riddare på en vit häst ska göra. Behövande! Dagen i fråga har varit lugn. Lektionen på morgonen överlevde jag utan några större men för livet, och efter den blev det häng vid poolen. Bli (sol)bränd och fördjupa sina kunskaper i engelska språket med hjälp av boken "The Alchemist" är inte fy satan. Nu ska jag drömma mig bort till en snar framtid innan det är dags för ett tidigt skutt i säng ikväll.

"Endast den tama fågeln har en längtan. Den vilde den flyger"

"The Alchemist"

by Paulo Coelho


"We who fight for our dream suffer far more when it doesn´t work out,
because we cannot fall back on the old excuse:
"Oh, well, I didn´t really want it anyway"
We do want it and know that we have staked everything on it and
that the path of personal calling is no easier than any other path,
except that our whole heart is in this journey.
Then, we warriors of light must be prepared to have patience
in difficult times and to know that the Universe
is conspiring in our favor, even though we may not understand how."



http://www.youtube.com/watch?v=TvjItvYgBu0&feature=related




sunday, soon monday..

Med en lite lätt smärta i benen efter att ha suttit alldeles för länge med benen i kors, i sängen, med näsan i skolböcker, målat naglarna, diskuterat musiksmaker, cougares, träning osv. Så är jag nu alldeles strax redo för sängen och en ny skoldag imorgon.
Denna dag började med att underbart nog vakna upp vid halv elva, nästan samtliga sambos åt frukost tillsammans och glodde en kortis på en skitdålig skräckfilm. Vi har kommit underfund med att vi har 1763 tv kanaler. Vilken människa behöver det? Jag har fortfarande inte sett en hel film eller följt någon serie på tv:n. Onödigt, fruktansvärt onödigt. Efter frukosten så roade jag mig med att tvätta en snabbis, tjuta lite i telefon när jag pratade med karln (fick en släng av extrem hemlängtan) och ta bussen upp till Albertssons i Mesa för lite livsmedels shopping.
Imorgon händer inte mer än det jag med all säkerhet vet om just nu. Engelska lektion på morgonen, rast i 9,5 timmar för att sedan avnjuta en matte lektion i 1h 20 min. Lagom jobbig måndag, med andra ord!
Ta hand om er och ha en fantastisk dag!

"Också ett långt liv är för kort för att man ska ägna tid åt det som varit"
Lennart Nilsson

hey joe..

Har av någon anledning påbörjat en jimi hendrix period. Riktigt, riktigt bra..
Men ja ni, peoples. När det väl händer grejer här i Amerika, så händer det definitivt grejer. Mitt fiskminne säger mig att jag inte har berättat om att en svensk tjej blev knivskuren i La Brezza förra helgen? Brezza ligger cirka en backe nedanför oss. Kusligt obehagligt, svartsjukedrama som spårade ur till något sorts folk krig. Med 40 stygn fick hon behålla sitt liv. Tack och lov var jag inte där och såg allt med egna ögon, istället var jag ute på krogen och bevittnade ett krogslagsmål. Vi fick nästan bordet i knäet, men klarade oss utan större skråmor. Polisen var kvickt på plats vilket var imponerande och behövande.. Dagarna gick och skolan började som ni alla vet. Och skoltstart är ju lika med mängder av elever och skolans campus kryllade verkligen av folk i alla möjliga åldrar. Men en skolstart innebär ju lite mer än seriöst plugg vissa gånger. Som kronan på verket tillkommer större fester och fler nu än innan. Var ute en sväng igår i Isla Vista, hade rätt kul, men jag är fortfarande inte imponerad. Dock vet jag ju inte heller på rak arm vad jag förväntar mig. En snabb summering är att det är den största festen jag varit på hittills, i ett lägenhetskomplex med en bakgård som vette ut mot vattnet. Månen fick vattnet att glittra, folk var fulla som as och dansade till någon techno/rave musik som sköttes av en eller två djs. De två lägenhetshusen som låg bredvid varann var också rätt fyllda med folk och utanför dörren så fick den som ville sig en ren vodka shot, som så fyndigt var placerade på en gammal trätunna. Kul, kul, kul.. var även den här kvällen ett mindre slagsmål som två svenskar blev inblandade i. Kanske vore läge för att börja ta karate lektioner?
Det var lite av fredagen det, nu återstår vad jag har gjort idag och det blir inga längre meningar där. Lite snabbt så har jag käkat bakismat på The Habbit, gått en sväng på state street, klippt/kortat till min lugg (skönt att kunna se och inte känna sig som en hund längre!) Var hemma runt 19.30 och hemma är vart jag har hållit hela kvällen. Meningen var att jag skulle plugga men en av mina sambos vännina fick åka till sjukhuset imorse. Visade sig som så att hon har en hjärnhinneinflammation och tjejen svävar nu mellan liv och död. Sjukt tungt. Tjejen i fråga har jag träffat och hälsat på en gång nere vid poolen, och livet känns bra helvetiskt orättvist när något sånt här händer en 22åring. Övrig åtgärder är fixade eftersom det smittar via andedräkt, saliv. Man får väl hoppas man klarar sig. Det är sjukt hur snabbt döden kan komma en in på livet på bara några timmar..
För mig är det nu läggdags, alla mina sambos sover i princip och jag är sist som vanligt, känns det som. Hoppas på en lättare, bättre dag imorgon.

21 augusti, Isla Vista

27 augusti, Isla Vista, Techo/rave festen.

28 augusti, State street

time for some thoughts.

Det är många gånger jag har funderat på vem jag själv är som person och hur jag uppfattas. Det kan gälla huruvida jag för mig själv, hur jag uppfattas när jag går in i ett rum eller när jag pratar. Det är många gånger jag hellre väljer att studera personerna i min omgivning innan jag ger mig in i eller ens bryr mig om att delta i en diskussion. Vissa gånger kan jag helt ärligt erkänna att det kan handla om en viss konflikträdsla, men mestadels för att jag inte gillar att göra andra upprörda med att helt i onödan trycka på dom åsikter som jag vet enbart skulle såra. För skulle jag vilja att någon valde att göra något så, antagligen, meningslöst mot mig? Självklart nej. Det finns ett flertal gånger människor skulle haft större vett om dom höll käften istället för att dela med sig. Under de här få veckorna som jag har tillbringat här så har jag verkligen lagt märke till att finkänslighet verkar vara en bristvara hos en del av de jag mött. Vilket i sig är lite synd, för det är enligt mig inget man direkt kan lära ut. Jag kan sanningsenligt säga att jag vissa gånger har noll tolerans gällande folk som totalt saknar någon form av finkänslighet, men dessvärre bitit ihop desto fler och låtit det falla, för att sedan skaka av mig det och gå därifrån. Jag tror faktiskt inte att jag enbart tänker på mig själv nu när jag skriver att det har funnits tusen gånger man funderat på om man skulle ha huggit tillbaka, men en fantasi är ibland bättre att låta just vara - en fantasi. Att kunna gå med en värdigt, högt huvud istället för ett skamset är något jag hellre föredrar. Så mitt budskap idag är inget mer än det som vi så många gånger har hört och säkerligen försökt bemästra desto fler -

"Behandla folk så som du själv vill bli behandlad"

Respekt möter respekt.

third time lucky..

or?
Förvirrad är mitt förnamn och tankspridd efternamnet. Vet knappt vart jag har arslet och imorgon är det dags för skoldag nummer tre. Hur fan kan man bli helt väck på två dagar? Pratade engelska med svenskar idag och svenska med amerikaner? Kan ju inte låta bli att tänka på den klockrena kommentaren i Madagaskar. "I dont know if Im black with white stripes, or white with black stripes" Det är precis så jag känner mig. Men tursamt nog kan jag ju iallafall stoltsera med att jag inte har haft några problem med att hitta till klassrummen, är ju ett plus i all övrig dimma.. Är sen kväll här nu och ett längre, ingående inlägg om huruvida jag upplevt skolan och klasserna hittills får vänta lite. Jag är riktigt trött och det finns i princip aldrig någon ledig tid känns det som. Känns som om det var ett tag sen jag riktigt tog mig tid för att andas..
Time for bed. To be continued..

probably just an ordinary sunday.

Idag har jag vaknat upp i min riktiga säng för första gången, blivit helt återställd från fredagens partaj (stark vin, rom/cola och beer pong är inte en okej kombination), haft fullständigt panik inför min första skoldag, blivit sextrakasserad, haft en släng av dåligt humör, varit på state street, avskytt barn, ätit glass på ben and jerrys, påbörjat en ny vänskap, organiserat bland mina papper och skolböcker, ätit en av mina lyxigare måltider bestående av pasta alfredo och röd paprika med vatten att dricka till, insett att jag snart måste tvätta igen och än idag inte har hunnit med några soltimmar på stranden, inte varit röksugen en enda gång (3 veckor nu minus 3 cigg!), hittat en stjärnskruvmejsel till vår stol så nu kan vi äntligen få ihop den (var så enkelt som att grannen i 113 hade en), insett att jag inte har tittat på tv på 3 veckor, saknat mina djur något så galet, varit avundsjuk på alla kärlekspar och längtat ihjäl mig efter min man, hört om ett knivslagsmål som ägde rum i La Brezza igår kväll - fruktansvärt hemskt!, känt mig lat och funderat på att börja träna, ätit jordgubbar och flingor till frukost, för första gången vaknat upp först av alla i lägenheten - jag brukar alltid vara sist, blivit berikad med ett nytt ordspråk som jag i skrivandets stund har lyckats glömma bort, shoppat två par shorts och en rutig skjorta, kollat in mitt skol schema - vilket kommer bli följande:

Måndag. Eng 80 8-9.25am, Math 7-8.20pm
Tisdag. 3D design 12.45-3.05pm, Eng 70 3.30-5.50pm, Math 7-8.20pm
Onsdag. Eng 80 8-9.25am
Torsdag. 3D design 12.45-3.05pm, Eng 70 3.30-5.50pm
Fredag. Eng 80 8-9.25am

Så det här har varit min söndag i runda slängor, helt enkelt. På återseende!


good morning, and for me good night..

Dagen ifråga har varit riktigt kul faktiskt!
Började med att vi traskade iväg till grillfesten som skolan anordnade för alla nya internationella studenter. Självklart kryllade det lika generöst med svenskar där som det gör överallt annars, vilken besvikelse. Fick också höra att det tydligen är 800 av de 1500 internationella som är just det, svenskar.. Inte undra på att lokalbefolkning inte blir särskilt förvånade när dom får svar på vart man kommer ifrån. Men utöver det så var det kanon! Nära stranden, lagom mycket folk och underbart väder. Efter grillningen blev det en snabbvisit i mataffären, min mjölk var slut = katastrof, och givetvis en runda in på JJ´s liquor and wine för införskaffning av vin inför morgondagen. Lurar nämligen en fest runt hörnet imorgon kväll.. nice, nice! Väl hemma så blev det att återhämta lite krafter, behövs varmare dagar. Runt halv sju,sju tiden drog vi oss ner till stranden vid piren och körde lite beach volleyboll! Hur skoj som helst! Så inför nästa termins kursval har jag nu fått ännu mer beslutångest. Surfing, pilates eller beach volleyboll? Återstår att se, sa geten och gick eller vaddå.. Hur som hur!  Vi var ju inte direkt dom enda människorna nere på stranden heller. Var fullt ös där på jag vet inte hur många! Tydligen pågick det någon kickball turnering och det vinnande laget fick åka till Las Vegas för slut match där. Själva sporten såg riktigt kul ut och det hela påminde om brännboll, fast man sparkade bollen med fötterna. Måste jag definitivt testa när chansen ges! Från stranden var vi iallafall hemma runt 9.00 pm  och jag känner mig sådär gutt trött och tillfreds efter en dag med lite aktiviteter. Jag har även idag hunnit lägga upp en klänning för hand också, vilket verkligen var på tiden då jag köpte den för två månader sen. Slöfock som man är vissa gånger.. så nu längtar jag verkligen efter en skön nattsömn och morgondagen..




you never crossed the river, unless you got wet.

Har varit en alldeles lagom onsdag idag! En dålig nattsömn, blev väckt av sopbilens målbrotts tuta utanför fönstret imorse och man väcker inte en björn som sover. Så det satte sina spår en stund på morgonen. Men efter ett tag kom jag äntligen igång och det bar av en sväng ner till state street! Fick hem lite förnödenheter så nu ska jag nog kunna överleva ett tag utan problem. Blev en mindre lunch på Silvergreens innan hemfärd och vid det klockslaget när vi begav oss hemåt så var det så grymt varmt! Det varmaste hittills, skulle jag tro. Jag dog ett tag, i vaket tillstånd, på sängen. Men självklart kom den bekanta rastlösheten och infann sig efter några timmar så en av tjejerna och jag drog ner till state street igen. Vissa klädaffärer är öppna till 10 pm här! Hur härligt är inte det med lite kvällsshopping :) Två linnen och en sjal rikare så var det dags att vandra återigen hem. Men efter att gått denna extremt tråkiga, långa runda en gång idag så var ju cykeltaxi något utav ett roligare alternativ! Stackars man! Sträckan han cyklade är inte kort när man samtidigt skjutsar på två kvinnor! Haha, fy! Men han kämpade som en oxe och berättade bland annat att han hade tagit jobbet för träningens skull. Och träning det gav vi honom alldeles säkert! För svetten rann om honom när vi betalade.

Klockan är nu 00.02 här och jag börjar äntligen känna av lite trötthet. Ser verkligen fram emot imorgon då skolan håller en grillfest mellan 1-4pm på Leadbetter Beach för oss internationella stundenter. Ska bli spännande att se om det är något annat folkslag än svenskar här nere, som det verkligen kryllar generöst av. Utöver det är det inte så mycket planerat imorgon. Allvaret börjar nästa måndag, den 23e, så spontana dagar är att ta tillvara på nu skulle jag tro!

God natt och hoppas ni alla får en fantastisk torsdag!
ps. jag har inte riktigt tagit mig tid till att lära mig hur det här med att blogga fungerar. Så ni får ha en gnutta överseende med uppläggen. Det här med textstycken verkar ju inte fungera alls och lägga in bilder sög ju.. to be better continued.


Gree indian Prophecy -

"Only when the last tree has been cut down. Only when the last river has been poisoned. Only when the last fish has been caught. Only then will you find, that money cannot be eaten."

monday evening, 22.10pm

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva - Joan Baez


Med musik flödandes i öronen har jag nu tillbringat en längre stund sittandes på vardagsrums golvet. Idag har jag skämts i bokaffären när mitt amerikanska kort vägrade fungera. Jättekul, eftersom tanten i kassan frågade mig lite undrande om jag skulle enroll alla de kurserna som jag plockat på mig böcker till. Som om det vore lustigt? Dagen utöver det har inte varit särskilt händelserik. Fick motvilligt tjuvlyssna lite på när grannarna bråkade lite förut. Det här är faktiskt första gången jag är uttråkad, och dessutom har mattsmak i röven. Heltäckningsmattor är inte så bekväma som dom utger sig för att vara. Plus att vi har ett litet cigarett märke i vår som sitter där och retar mig varje dag. Imorgon hoppas jag på vackert väder så jag kan sysselsätta mig med något utmattande då jag börjar känna av en viss överskottsenergi.

om du går så långt som du kan se, så kommer du därifrån se tillräckligt för att gå ännu längre.

- John Wooden
Ännu en kväll går mot sitt slut i Santa Barbara. Dagen idag har känts som en belöning från ovanifrån. Det var en underbar känsla att äntligen få vakna upp i ett permanent boende. Min adress är nu 1000 Cliff drive, 93109 Santa Barbara. Ska ni skicka brev så skriver ni dit #7 efter Cliff drive så hamnar posten rätt i vår minimala postlåda.
Dagen idag har varit relativt lugn. Och jag har älskat det lugnet varenda minut som jag har fått njuta av det! Har hunnit pilla iordning i min garderob och i mitt toalett skåp, laddat ner lite låtar till ipoden och köra en omgång tvätt. Vilket var grymt välbehövligt. 2 dollar för en omgång. 1dollar för att tumla. Men jag sket i att tumla och slängde ut alla mina rena kläder på luftmadrassen och hängde det tvättade på tork i garderoben. Mindre effektivt, men dock billigare. Måste ju gå all in här nu gällande student livet..
Imorgon flyttar vår fjärde kvinnliga roommate in runt tio tiden. Efter det blir det en runda till K markt i Goleta, som man kan jämföra med Ullared. Massa skit, men billigt. Köpte bland annat min luftmadrass där för ca 30dollar. Den är cirka en halv meter hög och nittio bred. Enda nackdelen är att det känns som att man ligger på en geleklump och ligger man inte i mitten på den så glider man ner på närmaste sida. Vilket jag upplevde i natt. Vaknade nerklämd i en "håla" i madrassen och väggen. Det drog ju iallafall inte från balkongdörren.. Det påminner mig förresten om att jag måste inhandla mysbrallor, myströja och en pyjamas imorgon. Kvällarna är kalla och nätterna är ännu värre. Lite sådär halv konstigt med en sån nordpolen kyla när dagarna ändå är shorts vänliga. Men tydligen har dom haft en dålig sommar här med "vinter väder" enligt lokalborna (alltså mellan 20-23 plus grader) och att det ska bli mycket varmare i september och oktober.
Kände helt plötsligt att nu måste jag banne mig hoppa i säng. Behöver komma ifatt med mina skönhetstimmar eftersom dom har varit alldeles för få.
God natt, god morgon, vi hörs snart igen!

panic is a lonely feeling.

Har utan tvekan varit en intressant dag med en rejäl verklighetssmäll. Började med att vandra upp till Mesa och kikade runt lite i väntan på att tiden skulle gå och Buena Vistas kontorstid skulle börja. Där gick allt bra, skönt nog! Vi får flytta in imorgon efter skolan, som blir någon gång på eftermiddagen efter 2-3 snåret. Helt fenomenalt bra!
Dock. Får jag lov att presentera den skönaste smällen av dom alla.
Jag gjorde precis klart det sista på mitt skolschema. 30 191 kr för diverse avgifter och 16 units. Kan ju meddela att efter en noggrannare uträkning så visar det sig att mitt månadsbelopp att köpa mat, skolböcker, hygienartiklar osv för landade på 1767,8 kr. Och det är alltså efter att man har pungat ut 15 307 spänn i hyra och deposit för denna månaden. Allt för att få tak över huvudet, right? Och då har vi fått tag på en av dom billigare lägenhetskomplexen.
Så blir att ladda upp min hylla i skafferiet sen med nudlar och.. nudlar. Livet som student börjar verkligen mycket tuffare och hårdare än vad jag trott. Och det känns inte okej någonstans och helt plötsligt så har jag ännu större förståelse för alla luffarna som ligger i parkerna, på parkbänkarna, i busskurerna, utanför hotellen och i skitiga halv trasiga bilar med jesus posters på. Om jag hamnar där kan jag ju åtminstone gotta mig åt att det är fint väder året om. Men paniken har med andra ord rundat hörnet, knackat på och släppts in för längesen. Och jag vet verkligen inte vart jag ska ta vägen, för dit jag går ger mig ändå ingen klarhet. Samtidigt som jag inte är beredd på att ge upp och vifta vit flagg än, nej.
Jag förespråkar ju oftast för positivt tänkande och jag tror på att en sådan inställning tar dig längre än en negativ. Så ikväll får jag helt enkelt börja i ena änden av snöret och samla mina tankar, räkna om och brainstorma lösningar.
Helt kört kan det inte vara. Det ska det inte vara, det är oacceptabelt. Jag åker ingenstans utan min AA degree i Interiordesign, that´s it. Spåtanten hade verkligen rätt när hon sa till mig att det kommer bli några tuffa år innan jag kommer lyckas och pengarna trillar in..
Men lycka kommer till dem som skrattar. Eller hur?

Fuckelifuck.

En snabb beskrivning om omgivning runt mig nu skulle vara: molningt, vita tegelväggar, gröna fönsterkarmar, vitt plastbord och stolar, ett bra gäng blommor och utsikt över state street, skulle jag tro. Så med andra ord så har jag gått och gömt mig på en terass på hotellet. Jag är trött, nyvaken och besviken på att pengarna inte har kommit in på kontot än. Riktigt besviken. Det enda jag önskar mig nu är att få packa upp min väska och köpa ett gäng galgar till min garderob i lägenheten. Fy sjutton, vad skönt det skulle vara! Rena drömmen.
Finns inte så mycket mer att tillägga än sålänge idag. Dagen har bara börjat och klockan är inte mer än 10.15.
Och för att förgylla min dag så funderar jag på att gå ner på state street till min favorit affär urban outfitters. Kläder och inredning i ett. Säg mig hur man inte lyckas gå omkring och dagdrömma där! =)
Dagdrömmande får helt enkelt bli min räddning från verkligheten idag.

because a fighter never quits.

Då var det återigen måndag då, mina kära vänner. Trodde fan i mig aldrig att denna veckan skulle komma. Nu är vi verkligen nära flytten till lägenheten och inget annat vore acceptabelt. Förlängt en natt på hotellet till imorgon, känns helt okej eftersom det indiska paret i receptionen är fenomenala. Dock längtar jag efter telefonsamtalet till banken imorgon morgon. Håller verkligen tummar och tår för att allt ska ha gått i hamn denna gång. Ni som känner mig vet ju att jag inte är en person som uppskattar att behöva vänta längre stunder. Min otålighet är väl en av mina större sämre egenskaper skulle jag väl tro.

Dagen idag har känts lite sådär smått seg. Började med att dra en sväng till skolan och fixa med kurserna och ID kort. Kan inte direkt släppa tanken på vad det är som gör mig så fruktansvärt ofotogenisk? Går verkligen inte låta bli att flina åt det fotot, fy in i hela helvete vad fult det blev! Haha! Tursamt nog så görs det ett nytt varje termin. Tog även chansen idag att prata lite med en studierådgivare om kurserna osv. Fick lite bättre förståelse för systemet och hon tyckte att mitt schema var bra. Blir två engelska kurser, matte och förhoppningsvis en 2 designs kurs som tillhör ett av alla ämnen som jag måste läsa för att få min AA degree. Och det är inte få ämnen det! Hon trodde jag skulle bli klar på tre år. Hej hej, stort studielån!
Efter skolan så blev det pannkaksfika hos Annelie. Riktigt skönt med lite omväxling från alla cafe besök. Tv hade hon också, vilken lyx! Gick iofs ett skit program, CSI någonting läkare någonting. Hade jag överlevt utan, men var skönt att få titta lite iq befriat på något och låta tankarna vila en stund. Nu vanskas det snart kvällsmat! Har lyxat till det med att byta ut den trogna nudel koppen mot en färdig spaghetti och köttfärssås rätt. Smakar förhoppningsvis gott!
Efter det blir det en snabb dusch för att sedan ge sig iväg till La Brezza. Ska tydligen vara som ett mindre Isla Vista där och nya feststället för denna termin. Blir intressant att se vad det är för folk som rör sig i dom krokarna!
Hoppas ni alla har/hade en bra måndag!
Vi hörs.



Friday evening at a hotel in the middle of the city.

Mina damer och herrar. I detta nu sitter jag pa ett mindre finare hotell, Hotel State Street, som kostar 69 cent mer an det vi gav per natten for vandrarhemmet. Varfor kom vi inte pa det har tidigare, typ!? Ni ska bara veta vilken extrem lattnad det ar att fa komma bort fran det svinhuset och nu bara vara tre som delar samma rum. Himmelskt! Och nu med bla Bob Marley, Thin Lizzy i oronen sa vaxer en ratt bra kansla fram! Och den kanslan har varit sallsynt, vill jag lova.

Kan ju ta och beratta lite om min halvt handelserika dag! Borjade med en utcheckning fran vandrarhemmet, vidare till hotellet och lamna bagaget hos den trevliga indiern i recepetionen, for att sedan ge sig ivag till skolan dar jag fick veta att jag tillhorde den senare gruppen som skulle registrera sig for hostens kurser. Jaha, bra informerat dar international student office. Strosade ivag med en tjej till skolans matsal och cafeteria (som hade en dimmig havsutsikt). Dar spenderade jag tva timmar for att sedan sitta mellan 12-2pm pa en riktigt seg genomgang av hur skolan ar upplagd gallande kurser etc. Riktigt stenalders system. Efter den harliga genomgangen sa var det dags att fa resulten fran vara assetments test och boka in kurser. Matten gick som jag trodde, kommer fa borja fran scratch med Math 1 Basic, vilket inte alls ar kul nagonstans. Kommer namnligen fa plugga arslet av mig for att kunna gora ett transfer till ett universitet. Blir matte varje termin nu i tva ar, eh YEJJ! Engelskan blev jag faktiskt lite besviken pa. Blir att plugga eng 70 och 80. Kan ju snabbt forklara att utover matte och diverse andra kuser som behovs sa ska man na niva eng 110 for att det ska kunnas gora en transfer. Lovely! Men hur som hur, det ar sa laget ar och jag blir inte smartare for att jag klagar. Fick ocksa antligen tummen ur idag och fixade en dator, en fin liten vit mac sak. Hoppade pa ett rejalt bra erbjudande faktiskt. Dator, 3 ars forsakring (som aven funkar hemma i Sverige sen), tradlos hp-skrivare/kopiator, 3 program till datorn och en ipod med 8gb. Och lyssna och se pa fan nu! Da fick jag skrivare/kopiatorn och ipoden gratis. Den ni! Se vad man kan hitta pa langs state street nar man ar lattare uttrakad..
Klockan ar nu over midnatt har, rattare sagt pa pricken 12.15am och jag ar inte trott. Tror jag borjar hitta tillbaka till mitt vanliga nattuggle-jag. Sa skont! Far man nagon sorts balans. Hittade en broschyr av det intressantare slag nere i hotell lobbyn tidigare ikvall (efter att ha avnjutit en nudel kvallsmaltid med en av tjejerna, det ar lyxigt stundent liv det!) om "Surf lessons". Josses amalia! Jag forsokte med nagon lattare overtalning pa tjejerna, men da paminde givetvis en av dom oss att andra att vi far ju ta surf lektioner pa lektionstid, och da fa units for dom. (man ska samla ihop 60 transfer units for att kunna soka till univeristet) Blir till att soka en kurs i det till nasta termin da, helt enkelt!
Imorgon har det snackats om beach volleyboll och senare blir det utgang for att delta i den sista Fiesta festival dagen. Ska bli efterlangtat skont att fa ta en paus fran allt jobbigt och bara ha lite kul en dag! =)
Forresten har jag skaffat Skype nu. Sok pa [email protected] eller JessicaLinnJohansson tror jag att jag dopte mig till...
Hoppas ni tar hand om er darhemma!
Kram fran mig och min luftmadrass pa golvet.

I moved a mountain yesterday.


Helt sjukt är det här! Efter inlägget igår gick jag med rejält bestämda steg, med metal på hög nivå i ipoden till Buena Vista. Fullt beredd på att behöva ta ett rejält snack med den gamla förvirrade gubben som numera är vår hyresvärd. Till min förvåning så gick allt så enkelt! Vi behövde inte göra någonting, han gav oss äntligen lägenheten efter att vi har sprungit där i ca tre dagar och tjatat på dom! Vilken lättnad det var! Så efter det så återstod ett lite större och ett mindre problem. Hitta någon som kunde ta mitt rum i huset och en fjärde tjej till lägenhet. Fy sjutton, vad jag gick och fasade för det värsta. Och det är det här som är sjukt. Igår kväll så var jag så extremt, sinnes, jävla desperat så jag bad till Gud. Japp. Jag är inte på något vis, någonstans, med andra ord väldigt långt ifrån kristen. Men ja, som skrivet. Igår bad jag iallafall till honom att holländaren skulle ta min plats i rummet. Gissa vem som tog platsen?

Och allt var löst innan jag somnade igår och det var precis vad jag sa till tjejerna när jag mötte upp dom på morgonen " Jag går fan inte och lägger mig ikväll förrens allt detta är löst. Det ska fixas idag!"
Tackar och bockar för den tjänsten, var den nu kom ifrån!

Så med andra ord. Idag flyttar jag ur grabb huset in till en lägenhet full med tjejer istället. Var absolut inget fel med huset, men.. i en sån här situation där man mest hela tiden känner sig väldigt utsatt, man är känslig och börjar gråta så fort man tänker namnet på sin man, så är det skönt att vara omgiven med likasinnade individer. Jag tror det här kan bli riktigt bra. Skolan ligger också bara rätt över vägen så det enda jag behöver nu som transportmedel är en cykel så man lätt kan ta sig fram och tillbaka till state street och stranden.

NU börjar tiden bli knapp och jag måste dra iväg. Finns fortfarande saker som ska fixas och bockas av på schemat! These busy, busy days..

Saknar er alla!
Kram på er.

Good morning.


Eller ja. Klockan är 09.30 här och jag vaknade av mig själv vid 07.00. Kalifornien har vänt om mig till en morgon människa. Lika förvånande som jag, misstänker jag? Jag är iallafall hejdlöst förvånad eftersom jag saknar att kunna sova bort en hel dag..

Idag är det sådär grymt mycket att göra. Åtminstone känns det som så.. vilket det har gjort i princip varje dag sen man landade här. Hinner knappt tänka på något annat..Hur som hur så ska jag och några tjejer iväg till Buena Vista nu vid 11.00. Ta tjuren vid hornen, är rejält trött på allt dimmigt snack. Under dagen måste jag också hinna till Bank of America, inhandla lite annat skit som är slut ( bla mat,schampoo, balsam, ansiktsrengöring, hårspray - som dom givetvis tog i den amerikanska tullen. Mitt dumma as som inte checkade in det. Dock lät dom rakhyveln/bladen vara kvar?? Amerikaner..) Sen vid klockan 13 och 16 så har alla vi nya elever, inte bara internationella, assestment tests i matte och engelska. Kollade faktiskt igenom de exempel vi fick med oss igår efter inskrivningen. Dö svårt. Jag kan ju med all säkerhet säga att jag kommer faila matten. Men efter svensk skoltid så är jag rätt van vid att det inte blir något annat. Det enda jobbiga är att om jag någon gång vill göra en transfer till ett universitet så måste jag ha läst ett x antal speciella matte kurser och klarat dom. Annars får jag inte plugga vidare.. känns verkligen hopfullt just nu. Får dock se det som ett senare problem. Det är ungefär så man får lägga upp allt här, ett problem/projekt i taget. Annars blir man helt galen och hela världen rasar på noll sekunder. Riktigt tuft.

Kan ju uppdatera er om att jag har varit rökfri sen den 30 juli! Hinner knappt tänka på cigg faktiskt (kanske ni förstår hur mycket annat det är att klura på). Visst, vissa stunder som igår när jag var påväg hem till huset så bröt jag ihop bakom mina solglasögon. Jag bara tjöt, tjöt, tjöt. Helt hejdlöst, så efter tag så var jag tvungen att sätta mig på en bussbänk och lyssna på bla Rolling Stones -Start me up. Kändes lite bättre, så drog igång all pepp musik jag kunde på. Dock rann fortfarande tårarna, men det växte åtminstone upp en ny sorts beslutsamhet i mig. Så idag, etfer att lipat en skvätt nu på morgonkvisten efter ett telefonsamtal med Niclas, så är jag mer beslutsam än någonsin. Idag ska jag flytta berg om jag så måste för att få som jag vill.  


Going forward!

Indeed. Flyttade tidigare in i ett hus idag i ett område som heter Mesa. Adressen är 702 surf view drive Santa Barbara, CA. Kan ni med all säkerhet kolla in på google maps. Men hur som hur. Det är hyfsat schysst! Den amerikanska standarden är ju inte direkt likvärdig med Sveriges. Det enda som jag faktiskt hänger upp mig på är VARFÖR går amerikaner med skor inomhus?! What´s the deal with that?! Sjukt bekvämt beteende. Och alla dessa fula heltäckningsmattorna. Jag förstår inte riktigt logiken i det. Heltäckningsmatta+utomhus skor= hur tänkte ni där?

Annars är allt toppen. En aning frustrerande att man inte kan engelska flytande och ibland börjar jag även stamma för jag blir så in i bombens otålig och vill säga allt på en gång. Eh ja. Sen är det ju tusen saker som ska ordnas med en gång, så vissa stunder har man i ärlighetens namn bara velat säga upp allt som har med skolan att göra och joina uteliggarnas relatitvt bekymmerslösa liv på parkbänkarna runt om.. och då har jag ju inte ens varit här i en vecka. Tur man har en rejäl gnutta envishet. Annars hade man ju till en början inte suttit här. För ni ska vara veta vad det tär på att vara ifrån mannen. Absolut det jobbigaste jag gjort någonsin! Men det är 4 månader och 11 dagar kvar nu bara. Ja! Jag har självklart stenkoll på det. Lustigt vore det väl annars.

Så. Jag hade tänkt lägga upp lite bilder som tagit under dagarna med mobilen, men givetvis vill inte Reins dator samarbeta med mig. Har bla bilder på vårt sovrum på vandrarhemmet. Vilket råtthål! Väldigt nöjd med att det bara blev två nätter av fyra där. 30 dollar/natt. Och bara en riktig toalett inne på damernas. Dom andra två hade bara duschdraperier för sig som "dörrar". Man sov i våningssängar. Skit läskiga.. Verkligen ångest! Varenda gång man vred på sig så kändes det som hela skiten gungade + att man väckte alla i rummet (var ca en halv meter mellan sängarna) och att den stackars tjejen under eventuellt fick dödsångest. sen hjade dom satt platslakan ruint madrasserna. Verkligen jätte smidigt. Det vanliga lakanet lossnade ju givetvis, trots att man bäddade hyfsat, så man klibbade ju fast i madrassen. Jävligt skitigt var det också, dom lär ju inte ha städat på ett år. Och då är det inte pedanten i mig som pratar.

Okej. Klockan är inte alls mycket här, faktiskt bara 21.05, men jag är rejält trött. Igår när vi var ute på hus/lägenhetsjakt så gick vi i sammanlagt 6 timmar. Varav vi lunchade en snabbis. Känns i vaderna idag kan jag ju säga. Hann dock igår bla med en snabbvisit på skolans ena campus, sjukt stort!! Imorgon är det inskrivning på skolan mellan 8-16. Tänkte få det avklarat så tidigt som möjligt för att sedan inhandla en dator så man kan få komma igång med Skype snart. På tal om samtal, ring eller smsa inte mitt amerikanska nr alldeles för ofta. Det kostar pengar för mig när ni ringer och att ta emot sms. Korkat, jag vet!

Ha det gutt, gott folk!
Så hörs vi.

Kram på er


RSS 2.0